Lojuttuani hetken sohvalla ymmärrän äkkiä koiraongelmastaan soittanutta täysin. Puhelu oli päättynyt suunnilleen sanoihin ”ihan parasta olisi, jos joku vaan tulisi ja korjaisi sen.”

Katselen viereeni rojahtanutta koiraa. Mitäköhän se sohvalla tekee? Ei ihme, että verhoilu kaipaa kipeästi uusimista. Koira säntäilee sisään ties mitä tassuissaan ja sitten hyppii sohvalla ikkunaa vasten oravien rytmiin. Eikä meno ulkona helpota. Koira saattaa jopa jälkihommissa pyrkiä oravan perään! Kadonneille tiedoksi, että koira on rikki. Kutsukaa ehjä paikalle. Joku todellakin voisi jo tulla korjaamaan koiran, sohvan ja oravat.

Koira nostaa päänsä ja valpastuu. Ihan varmasti se kohta ryntää toiseen ikkunaan haukkumaan. Pitää suojata vatsa, sillä kerran koiran tassu repäisi napakorua. Siinä sitä olikin korjaamista. Parkettiparka kitisee kivusta, kun koira ensin ottaa vauhtia ja sitten jarruttaa. Korjattavaa olisi sekä kynsissä että parketissa. Toivotaan edes, että ovella on tuttu. Ei tarvitse välittää, että 35,4 kiloa rojahtaa pystysuorassa tuntemattoman päälle. Eipä ole tullut hankittua koiraporttia. Ehkä joku voisi korjata asian? Ihan parasta kyllä olisi, jos joku kouluttaisi koiran juoksemaan omalle petilleen odottamaan rauhallisesti taloon tulijoita. Ei se iso homma ole, kunhan joku nyt vaan tulisi ja tekisi sen.

Ihan parasta olisi, jos joku hurauttaisi pihaan silloin, kun minulle sopii ja ryhtyisi hommiin. Tarkoitan tietysti ammattilaista, joskin korjaustyö olisi suotavaa tehdä maksutta. Tekemistä kyllä riittää. Koiran, sohvan, oravien ja parketin jälkeen voisi maalata talon, oikolukea kurssikirjeet ja vastata ongelmakoiratiedusteluun. Voisiko joku myös korjata ruokavalioni? Ottaisin mielelläni höyryävää kasvispastaa ja lasin (ison) punaviiniä, kiitos! Oikeastaan haluaisin osata soittaa jotain instrumenttia. Mihinköhän se kitarainnostus silloin lopahti? Kai katkenneeseen kieleen. Korjattavissa varmasti helposti, jos se joku nyt vaan tulisi.

Olisihan se ihan parasta, jos joku vaan tulisi ja korjaisi sen. Vaikka saattaisihan se jäädä vähän köyhemmäksi. Tämä elämä.