Yritetäänpä helpottaa tautia hieman.

1. Ruotsissa on laitonta jättää koira yksin kotiin yli 6 tunniksi. Hiton ruotsalaiset. Ymmärtääkö ne tästäkin muka jotain?
2. “Kyllä pikkulasten vanhemmatkin käyvät töissä 9-17.” Jep. Tosin lapset ovat yleensä ainakin osan päivää hoidossa tai muussa aktivoivassa paikassa. Hieno homma, jos koirakin on. Jos ei, niin alahan ilta-aktivoitua, työnsankari.
3. Kovin monen rodun alkuperäinen käyttötarkoitus ei ole sohvakoira, halikoira tai sunnuntaikävelijä. Viitettä syntyhistoriasta antavat termit kuten taistelukoira, metsästyskoira ja laumanvartija. Eivätkös vaan kuulostakin asioilta, joita urbaani elämä kipeästi keskellemme kaipaa? Ennen kuin tilaat yhden kappaleen ns. seurakoiriakaan, lue kohdat 1. ja 2. uudestaan (lukuohje: paino sanalla seura).
4. Mitä jos sinulle tapahtuu jotain ei-niin-kivaa? Jos otat huolehdittavaksesi elävän olennon niin vähintä, mitä voit tehdä, on kertoa luotetulle ihmiselle, miten toimia, jos et itse voi kertoa toiveistasi. ”Järjestelmä” ei huolehdi siitä, että koirasta huolehdittaisi parhaalla mahdollisella tavalla.
5. ”Jos kaikki ihmiset ajattelisivat noin, niin maailmassahan olisi paljon vähemmän koiria!” Kyllä.

Yhteenveto. Koiran omistaminen ei ole ihmisen perusoikeus (perkele).